Malmo city Skane Sweden Maria EklindVåren är här igen och nästan ett helt år har förflutit sedan jag skrev en rad här på ordsamlingssidan, som nu har passerat hela 15 år på nätet.

Antalet besökare har ökat en del på sistonne och idag har vi oftast runt 300 dagligen och ibland mer än så vilket är glädjande. Tillskotten av nya ord har även ökat med omkring ett 80-tal vilket verkligen är kul, härligt att det fortfarande hittas nya ord med skånsk anknytning därute som inte tidigare funnits med. Som alltid ett stort varmt tack till er alla som bidragit!

Här följer de topp 20 mest sökta orden de senaste året tillbaka enligt statistiken:

1. Kajan 2. Ännaklämd 3. Flabb 4. Rabba 5. Grina 6. Nimt 7. Fubbik 8. Balle 9. Spink 10. Tocke 11. Klina 12. Pjodd 13. Rabbegröd 14. Pågasnöre 15. Hällörad 16. Grebba 17. Goer mad möed mad och mad i rättan tid 18. Halleda 19. Visping 20. Sillastrypare


Ta hand om er alla och glöm inte att ha det härligt i vårsolen! :)

/J

 

Bild: Malmö city by Maria Eklind CC-BY-SA

 

Uppdaterat: Omkring en månad senare kring Kristiflygarehelgen har jag nu i dagarna lagt till en ny ord-tagg kallad Mat & Dryck och börjat markera gamla och lagt till några nya ord inom detta område.