Malmo city Skane Sweden Maria EklindVåren är här igen och nästan ett helt år har förflutit sedan jag skrev en rad här på ordsamlingssidan, som nu har passerat hela 15 år på nätet.

Antalet besökare har ökat en del på sistonne och idag har vi oftast runt 300 dagligen och ibland mer än så vilket är glädjande. Tillskotten av nya ord har även ökat med omkring ett 80-tal vilket verkligen är kul, härligt att det fortfarande hittas nya ord med skånsk anknytning därute som inte tidigare funnits med. Som alltid ett stort varmt tack till er alla som bidragit!

Här följer de topp 20 mest sökta orden de senaste året tillbaka enligt statistiken:

1. Kajan 2. Ännaklämd 3. Flabb 4. Rabba 5. Grina 6. Nimt 7. Fubbik 8. Balle 9. Spink 10. Tocke 11. Klina 12. Pjodd 13. Rabbegröd 14. Pågasnöre 15. Hällörad 16. Grebba 17. Goer mad möed mad och mad i rättan tid 18. Halleda 19. Visping 20. Sillastrypare


Ta hand om er alla och glöm inte att ha det härligt i vårsolen! :)

/J

 

Bild: Malmö city by Maria Eklind CC-BY-SA

 

Uppdaterat: Omkring en månad senare kring Kristiflygarehelgen har jag nu i dagarna lagt till en ny ord-tagg kallad Mat & Dryck och börjat markera gamla och lagt till några nya ord inom detta område.

 

Yellow road Skane Sweden by Maria Eklind @flickrTips: Under maj månad har Sydsvenskan uppmärksammat skånska i en artikelserie kallad "På ren skånska":

https://www.sydsvenskan.se/2019-05-05/pa-ren-skanska-folj-med-pa-var-dialektresa

Mycket trevlig och intressant läsning!

Annars var det ett tag sedan jag skrev något på dessa sidor. Senast i början av förra året och sedan dess har det tillkommit en hel del nya ord och uttryck vilket jag tackar för, runt ett 40-tal nya så ordsamlingen lever vidare ännu! Vad det gäller besökare så ligger vi ännu på omkring 200-300 besökare dagligen och har ökat något. Under de senaste månaderna är de mest sökta orden i topp 10 varit: kajan, nimt, fubbick, tolle, annaklämd, spink, balle, grebba, rabba och grina.

Haa de gott och ha nu sköna försommardagar! :)

/J

 Bild: Yellow road by Maria Eklind CC-BY-SA

Kalender 31Så har vi då nått ytterligare ett sprillans nytt år med Skånska Ord och uttryck som nu närmar sig 13 till antalet sedan starten. Ordsamlingens nuvarande utseende och form sedan i förfjol har snurrat på fint utan större missöden och antalet besökare ligger fortfarande ganska stadigt på omkring några hundra varje dag. Andelen som använder mobil för att titta på sidorna ligger på mer än 60% och har ökar något jämfört med tidigare.

Tillskotten av nya ord det gångna året har kanske varit något blygsamt med omkring ett 20-tal, men så klart är det roligt att det fortfarande hittas nya ord med skånsk anknytning därute som inte tidigare funnits med. Ett stort varmt tack till er alla som bidragit!

Här följer de topp 10 mest sökta orden de senaste 12 månaderna tillbaka enligt statistiken:

1. Kajan 2. Luad ål 3. Fubbik 4. Grebba 5. Ännaklämd 6. Halleda 7. Tösapåg 8. Pågasnöre 9. Förtröden 10. Pjodd

Ha det gott! :-)

/J

 

Glad sommarsolPlötsligt var våren över och härliga sommartiden är äntligen här! Som alltid tack till alla nya ordförslag och vad det gäller besöksantalet här på ordsamlingssidorna så ligger detta ganska stadigt runt ett hundratal om dagen.

Har idag fått igång ett skräppost-skydd kallat reCaptcha på formuläret kopplat till kommentarsfunktionen, då det på sistone haglat in lite mer än vanligt. Så nu behöver du förhoppningsvis enbart bocka för att du inte är en skräpspridande robot och i vissa fall svara på en bild-fråga.

Haa de gott :-)
/J