In the garden by Maria EklindVarmare och ljusare tider är här igen och tyckte det var dags att skriva några rader här på ordsamlingssidan.

Det senaste året har det varit en klar uppgång på bidrag med omkring 160 nya förslag på skånska ord, vilket verkligen är glädjande, som alltid ett stort varmt tack till er alla som bidragit! Vad gäller besökare så ligger detta stadigt på runt 300 dagligen som det brukar.

Här följer de topp 20 mest populära sidorna ett år tillbaka enligt statistiken. Kul att den nya kategorin Mat och dryck hamnade nästan i topp!

1. Kajan 2. Kategorin Mat och dryck 3. Nimt 4. Fubbik 5. Hällörad 6. Ännaklämd 7. Klina 8. Skröfs 9. Pära 10. Grina 11. Spink 12. Asa 13. Grebba 14. Luka 15. Rabba 16. Pjodd 17. Halleda 18. Goer mad möed mad och mad i rättan tid 19. Ändån 20. Pågasnöre


Haa de gott! :)
/J

Bild: In the garden by Maria Eklind CC-BY-SA


joomla updateI dagarna har nu en större uppdatering av ordlistfunktionen som används på denna webbplats gjorts som nu är klar och de bekymmer som fanns är nu lösta. Många förbättringar har gjorts och det tidigare problemet med att synonymer inte var sökbara ibland är nu fixat.

Haa en fortsatt fin höst på er alla!

/J

 

Malmo city Skane Sweden Maria EklindVåren är här igen och nästan ett helt år har förflutit sedan jag skrev en rad här på ordsamlingssidan, som nu har passerat hela 15 år på nätet.

Antalet besökare har ökat en del på sistonne och idag har vi oftast runt 300 dagligen och ibland mer än så vilket är glädjande. Tillskotten av nya ord har även ökat med omkring ett 80-tal vilket verkligen är kul, härligt att det fortfarande hittas nya ord med skånsk anknytning därute som inte tidigare funnits med. Som alltid ett stort varmt tack till er alla som bidragit!

Här följer de topp 20 mest sökta orden de senaste året tillbaka enligt statistiken:

1. Kajan 2. Ännaklämd 3. Flabb 4. Rabba 5. Grina 6. Nimt 7. Fubbik 8. Balle 9. Spink 10. Tocke 11. Klina 12. Pjodd 13. Rabbegröd 14. Pågasnöre 15. Hällörad 16. Grebba 17. Goer mad möed mad och mad i rättan tid 18. Halleda 19. Visping 20. Sillastrypare


Ta hand om er alla och glöm inte att ha det härligt i vårsolen! :)

/J

 

Bild: Malmö city by Maria Eklind CC-BY-SA

 

Uppdaterat: Omkring en månad senare kring Kristiflygarehelgen har jag nu i dagarna lagt till en ny ord-tagg kallad Mat & Dryck och börjat markera gamla och lagt till några nya ord inom detta område.

 

Yellow road Skane Sweden by Maria Eklind @flickrTips: Under maj månad har Sydsvenskan uppmärksammat skånska i en artikelserie kallad "På ren skånska":

https://www.sydsvenskan.se/2019-05-05/pa-ren-skanska-folj-med-pa-var-dialektresa

Mycket trevlig och intressant läsning!

Annars var det ett tag sedan jag skrev något på dessa sidor. Senast i början av förra året och sedan dess har det tillkommit en hel del nya ord och uttryck vilket jag tackar för, runt ett 40-tal nya så ordsamlingen lever vidare ännu! Vad det gäller besökare så ligger vi ännu på omkring 200-300 besökare dagligen och har ökat något. Under de senaste månaderna är de mest sökta orden i topp 10 varit: kajan, nimt, fubbick, tolle, annaklämd, spink, balle, grebba, rabba och grina.

Haa de gott och ha nu sköna försommardagar! :)

/J

 Bild: Yellow road by Maria Eklind CC-BY-SA