Goderafton!

Idag har den senaste skyddsfunktionen i denna sajts formulär installerats. Nu finns den senaste versionen av reCAPTCHA (Googles skydd mot spam etc) där du numera inte behöver göra något extra för att skicka in förslag på nya ord, skriva en kommentar eller skicka ett meddelande under kontakt här på hemsidan.

Den gamla reCAPTCHA hade slutat att fungera och mycket skräpmeddelanden från nätets mörkare hörn lyckats ta sig förbi den icke-fungerande  kontrollen och fyllt inkommande kommentarer med en hel del engelskspråkiga/ryska generiska slumptexter som tack och lov inte syntes utåt, och som nu städats ut. Så det verkar alltså just nu som om det inte har gått att posta nya meddelanden och förslag på ord, vilket såklart är tråkigt om du försökt, men är nu fixat. Sorry om du råkat ut för detta!

Ha en fortsatt härlig höst på er alla!
/J

Så här kunde ett felmeddelande tidigare se ut för er som eventuellt försökt...

trasig

Nu ersatt av nedan som förhoppningsvis ska funka bättre!

recapv3pointing hand 21

 

In the garden by Maria EklindVarmare och ljusare tider är här igen och tyckte det var dags att skriva några rader här på ordsamlingssidan.

Det senaste året har det varit en klar uppgång på bidrag med omkring 160 nya förslag på skånska ord, vilket verkligen är glädjande, som alltid ett stort varmt tack till er alla som bidragit! Vad gäller besökare så ligger detta stadigt på runt 300 dagligen som det brukar.

Här följer de topp 20 mest populära sidorna ett år tillbaka enligt statistiken. Kul att den nya kategorin Mat och dryck hamnade nästan i topp!

1. Kajan 2. Kategorin Mat och dryck 3. Nimt 4. Fubbik 5. Hällörad 6. Ännaklämd 7. Klina 8. Skröfs 9. Pära 10. Grina 11. Spink 12. Asa 13. Grebba 14. Luka 15. Rabba 16. Pjodd 17. Halleda 18. Goer mad möed mad och mad i rättan tid 19. Ändån 20. Pågasnöre


Haa de gott! :)
/J

Bild: In the garden by Maria Eklind CC-BY-SA


joomla updateI dagarna har nu en större uppdatering av ordlistfunktionen som används på denna webbplats gjorts som nu är klar och de bekymmer som fanns är nu lösta. Många förbättringar har gjorts och det tidigare problemet med att synonymer inte var sökbara ibland är nu fixat.

Haa en fortsatt fin höst på er alla!

/J

 

Malmo city Skane Sweden Maria EklindVåren är här igen och nästan ett helt år har förflutit sedan jag skrev en rad här på ordsamlingssidan, som nu har passerat hela 15 år på nätet.

Antalet besökare har ökat en del på sistonne och idag har vi oftast runt 300 dagligen och ibland mer än så vilket är glädjande. Tillskotten av nya ord har även ökat med omkring ett 80-tal vilket verkligen är kul, härligt att det fortfarande hittas nya ord med skånsk anknytning därute som inte tidigare funnits med. Som alltid ett stort varmt tack till er alla som bidragit!

Här följer de topp 20 mest sökta orden de senaste året tillbaka enligt statistiken:

1. Kajan 2. Ännaklämd 3. Flabb 4. Rabba 5. Grina 6. Nimt 7. Fubbik 8. Balle 9. Spink 10. Tocke 11. Klina 12. Pjodd 13. Rabbegröd 14. Pågasnöre 15. Hällörad 16. Grebba 17. Goer mad möed mad och mad i rättan tid 18. Halleda 19. Visping 20. Sillastrypare


Ta hand om er alla och glöm inte att ha det härligt i vårsolen! :)

/J

 

Bild: Malmö city by Maria Eklind CC-BY-SA

 

Uppdaterat: Omkring en månad senare kring Kristiflygarehelgen har jag nu i dagarna lagt till en ny ord-tagg kallad Mat & Dryck och börjat markera gamla och lagt till några nya ord inom detta område.