paragrafDenna webbplats syfte är att samla in allmän information kring den skånska dialekten med kultur-inriktning och nedan beskrivs riktlinjerna i förhållande till Dataskyddsförordningen. Sidan drivs av privatpersonen Jörgen som är ansvarig för innehållet. Önskas kontakt så fyll i formuläret med kontaktuppgifter och ditt meddelande som återfinns i menyn under Kontakt, vilket skapar ett e-postmeddelande, innehållet i meddelandet lagras inte på webbplatsen. Svar på e-postmeddelandet kommer därefter att skickas till den angivna kontaktuppgiften.

I största möjliga mån skall denna webbplats försöka undvika att samla personuppgifter som kan identifiera privatpersoner, undantag för namn på författare och andra upphovsmän till allmänna publikationer i källhänvisningssyfte. Insamlingsfunktionen som används för förslag på nytt innehåll kan göras helt anonymt via formulär och kontrolleras innan publicering sker. E-postadresser och andra kontaktuppgifter hindras alltid från visning i allmänhet och kan enbart nås av inloggade som har redigeringsbehörighet och lagras i kontaktsyfte och delas aldrig med någon annan. Kommentarsfunktionen loggar IP-nummer i säkerhetssyfte. Om några personuppgifter utöver namn finns i inskickat innehåll så kommer informationen att korrigeras i syfte att avpersonifieras innan det visas utåt på webbplatsen. Namn som skrivs i förslag eller kommentarer bör hållas till bara förnamn eller kortas på ett sätt så att kopplingen till en spårbar privatperson minskas. Om du angett ditt namn och detta har publicerats kan du närsomhelst begära att ta bort information genom att ange detta i webbplatsens kontaktformulär, och kommer då att åtgärdas så snart det är möjligt.

All kommunikation till och från webbplatsen sker krypterat och all bakomliggande mjukvara uppdateras regelbundet så snart ny programvara finns tillgänglig, oftast inom några dagar. All data lagras hos leverantören One.com i ett datacenter i Danmark.

Mer läsning om Dataskyddsförordningen hittar du på Datainspektionens webbplats.