raps pilarUnder detta året har Skånska ord och uttryck så här långt växt med 85 nya ord och uttryck och just nu i skrivande stund har vi 1662 ord och uttryck i databasen. I år har Skånska ord byggts upp i 10 år och det är verkligen roligt att senaste året vuxit mer än vanligt. Jättekul att nya ständigt kommer in lite då och då och varmt tack till er alla som hjälper till!

 

 

För den som är intresserad av statistik så kan det nämnas att denna webbplats har omkring 250 unika besökare dagligen där den mesta trafiken är träffar från sökmotorer till ord och uttryck här på hemsidan.

Bild: Wikimedia Commons CC-BY-SA Jorchr

 

Extra i mellandagarna:

Återfann av en slump ett gammalt avsnitt av Svenska dialektmysterier av Fredrik Lindström från 2006 på Youtube, som nog varit en av mina viktigare inspirationskällor att fortsätta låta ordsamlingen växa vidare med hjälp av alla er som bidrar. Klicka på nedan för att se (28 min):

Håller definitivt och är fortfarande lika sevärt nu som för snart 10 år sedan. Hittade även några extra ord som visades i eftertexterna under rubriken "Tittarnas skånska parlör" som nu finns med i ordsamlingen :)

Gott Nytt År!

/J